מבין מאות ואלפי המסעדות שיש בפראג ובשנים האחרונות זה במגמת התפתחות מסחררת, יש לי מקום של כבוד למסעדות שף מפונפנות, כאלה עם מפה לבנה וצוות מקצועי שבא לתת חוויה קולינרית. אם מדובר בארוחת טעימות זה ממש ישמח אותי.
למה לקחת ארוחת טעימות?
כשמגיעים למסעדה מיוחדת, כזו שלא מגיעים אליה בכל יום, הרצון העז להכיר את כל מנות הדגל תמיד גורם לי לתסכול מוחלט מול התפריט. והנה אני אומר את זה, תפריט ענק זה סיוט של כל סועד. בארוחת טעימות אני מתיישב והמנות פשוט זורמות! מישהו למעלה יודע לכוון איזה מנה תהיה בתפריט. בעזרת השף אכתוב לכם כאן מדריך שלם למסעדות שף הכי מיוחדות בפראג! את המדריך אשנה מפעם לפעם בכדי שיהיה לכם את המידע הכי עדכני.
מסעדה שהטריפה לי את החושים כמעט מכל הבחינות.
בחרנו במסעדה לרגל יום ההולדת של בת זוגתי ככה שממש באנו לחגוג ולשמוח. הארוחה התחילה עם תפריט יין לא ענק אבל מוקפד, המחירים היו גבוהים מהממוצע.
האווירה שקטה מאוד וההקלטה של ציוצי הציפורים כמעט הרדימה אותי... משום מקום הגיע השף, בפנים חמורות סבר בירך אותנו לשלום והוסיף שהוא יגיש לנו את האוכל היום.
המנות רצו בקצב מסחרר! 18 מנות שלא הפסיקו, המון אלמנטים מיוחדים כשהמולקולריה לשמחתי לא הייתה אורחת בערב המיוחד הזה.
מסעדה ששנה אחר שנה זוכה בכוכב משלן ובצדק. מסעדה מוקפדת מבית היוצר Ambienta שעליה בטח קראתם במאמרים הקודמים, ארוחה של 5 מנות וקינוח שנתנו לי פרספקטיבה חדשה על המטבח המקומי. אחת המנות שהכי אהבתי הייתה גבינת אלומוץ שהיא גבינה מסריחה ביותר עם ארומה מאוד ספציפית. במסעדה קיבלנו קציפה של הגבינה עם גילופים של כמהין לבנות שעשו את הגבינה פשוט טעימה. לצערי אני לא אוהב הכל אבל אני מעריך מקומות שעוזרים לי לאהוב אוכל שאני לא אוהב.
בעיניי, גרנד קרו הינה המסעדה הכי רומנטית בפראג. רובע פטרסקה מלא בפנינות מגניבות וזו אחת מהם, מזכיר לכם שיש לנו את סיור ברובע פטרסקה. העיצוב של המקום הולך על הגבול בין החדש לישן, תקרת קשתות לבנים ישנות יחד עם עיצוב מודרני מאוד, וממש ככה גם האוכל. מתכוני המסעדה משלבים את האלמנטים מהמטבח הצ'כי יחד עם טכניקה צרפתית והיצירתיות של השף. בארוחת הצהריים מוצע תפריט עסקית במחירים מעולים. חשוב להדגיש: המנות במסעדה ממש קטנות, מלאות בהמון קישוטים מיוחדים שכמובן גם טעימים, תזמינו לפחות 4 מנות לאדם.
*מחירי המסעדה גבוהים מהמחיר הממוצע בפראג.
כשגרתי בפרברים הצפוניים של העיר נהגתי ליסוע דרך שכונה הולשוביצה שבה אני מעביר את סיור הקיץ שלנו וול סטריט פוד. כשהתחלתי לחפור קצת על השכונה גיליתי את המסעדה ששימשה אותי לפגישות ויציאות בכל הזדמנות שרק יכולתי, המסעדה מוגדרת בכלל כביסטרו שעושה תפריטים שמשתנים באופן תכוף. בלי ג'לטין ועשן לבן פאבל ביצ'ק יוצר מנות מטורפות בלי להגדיר ולו לרגע מה הוא ומה הוא מבשל, ישנן מנות שפחות אהבתי אבל כמעט כולן היו מצויינות כשהזכורה לי מבין כולם הייתה המנה שהומצאה בהשראת המרק הצ'כי ''קוליידה'', דוקסל פטריות על רוב חמצמץ של שמנת ושמיר עם תפוחי אדמה צלויים, מיועד לאוהבי שמיר ולכאלה שרוצים לנסות שמיר כי כמו שהבנתם.. יש מלא שמיר במנה. אם אתם אוהבים יין תציצו בתפריט יין שלא מבייש מסעדות ענק.
ביקורת מלאה
לוקאש, השף של אחת מתחנות הסיור הדגל שלי סיפר לי בקיץ האחרון על הכוונה של קבוצת Ambiente לפתוח משהו חדש ועדכני בפראג. אם אתם עוקבים אחרי אתם יודעים שמזמן סיימתי את כל הארוחות הטעימות בפראג ואני ממש צמא לעוד, הטובה מבין כולם הייתה לביטאט ואחריה מסעדת La degustation. השף של מסעדת La degustation בשיתוף עם קבוצת המסעדות המדוברת החליטו להרים מקום חדש שמשלב אוכל באווירה של בר ופחות מסעדה.
בין בניינים ברחוב Dlouhá מצאנו דלת מקושקשת עם B גדולה בצבע ירוק מחריד, רגע התרגשות והדלת נפתחה. למולנו נגלה בר גדול של כ-20 מקומות כשהטבחים עובדים במרץ מאחורי הבר על מנות קטנות ומגניבות.
המקום מחולק לבר יין שפתוח רוב שעות היום, החלק השני הוא הבר המדובר. זוג מלצרים חמוד דאג לאסוף את ערימת המעילים ועזר לנו לשבת על כיסא הבר שהיה גבוה במיוחד ואני לא כזה נמוך ;) לצידי ישבו שלישיית בנות שעסקו בצילום, רעש ופלאשים עצמיים. צוות המסעדה דאג שהם יסיימו מהר בכדי לא להפריע לשאר הסועדים.
הקונספט: משלמים מחיר פיקס מראש, מודעים על הגבלות אכילה ובאים, כל מנה מגיעה ללא הסבר ואתם תצטרכו לנסות. ניתן להצמיד תפריט יין מותאם במחיר מעולה. וכמו שהזכרנו למעלה, במקום יש חנות יין ככה שהמבחר הוא גדול ולא חייב לקחת טעימות יין.
לקחנו בקבוק יין לבן Hibernal 2021, יין מצויין וקליל, מהזנים הצ'כים היותר טעימים שיש ומה גם שהיין הזה התאים לכל המנות. ולעשות ערב טוב לקחנו גם תפריט יין.
על השולחן חיכה לנו עיפרון קטן ודף שאיתם נכתוב את הניחושים.
חשוב להדגיש התפריט משתנה כל הזמן ואפילו באמצע הארוחה תראו שלקוחות חדשים מקבלים תפריטים אחרים
לפתיחה קיבלנו 3 ביסים מעולים שהיו יחסית קלים לניחוש. טרטר בקר מטורף טוויל לחם, מחווה מהראשונות של La degustation, צנונית כבושה עם פסטו ואגוזים ומלפפון שכבוש עם ג'לי לימון וקרם כוסברה. פתיח מעולה.
לראשונה קיבלנו משהו שהיה נראה כמו דג אבל הריח הסגיר הכל. מנה שכולה על טהרת הארטישוק ירושלמי או כמו שאמא שלי אומרת "בטטה קסביה". אז ארטישוק אפוי, קרם ארטישוק וכמובן קראמבל ארטישוק. מנה מצויינת שמראה כמה הצוות הזה מוכשר ודוגל בפשטות חומר הגלם.
במנה הבאה קצת קיבלתי הלם כי היה קשה באמת לזהות את חלק מהמרכיבים, היה שם שומר, דג קוד, סלמון בר, קוויאר סלמון בר וקרם שקר כלשהו שהטריף לי את הדעת. השף סיפר לי. זה היה קרם קרפיון. לרגע העולם שלי התנפץ, זה דג שאצלי נמצא בתחתית הטבלה ועדיין לא יצא לי לטעום טעים ממנו (מאתגר אתכם) והנה, כל היציאה הזו כבר הייתה שווה.
למנה עיקרית קיבלנו בשר נו ברור. זה קצת אכזב. הרעיון במסעדה זה ההפתעות ולהגיש סטייק בעיקריות זה אובייס אבל לפחות הבשר היה מיוחד. בשר יונה (שהיה קל לזהות) חזה שעשוי בקפידה ורך יותר מוואגיו ישראלי, לב, כבד ורגל. ציפס אחד, רוטב שוקולד וקרם דה קסיס שלרגע הזכירו לי שהקינוח קרב וביחד עם זאת היא ענתה על הציפיות.
לקינוח קיבלנו גלידת שמנת וקקאו גינגר בראד מרענן מאוד. לצידם קיבלנו פרלין אגוזים סופר מיוחד שאני מגיש אותו גם באחד מהסיורים שלי (תשאלו אותי איזה), פיננסייר ודובון ג'לי לימון מסוכר שהיה לא פחות ממושלם.
לסיכום:
חוויה מיוחדת ומעשירה
לא מתאים לבעייתיים באוכל אך מתאים לצמחוניים.
תפריט לבן אדם עולה 1600 קרונות ותפריט יין 1300 קרונות מה שאומר שב-140 יורו קיבלתם ארוחה מיוחדת ומבחר יינות אצל אחד הדפים היותר מוכשרים של פראג.
מסעדת "בינג'מין" קיימת כבר שנים רבות בפראג, אך לא תמצאו עליה אזכורים רבים ברשת – כנראה משום שהיא שוכנת מחוץ לאזורי התיירות המוכרים. עם עשרה מקומות ישיבה בלבד, ההזמנה מראש היא חיונית לחוויה הייחודית שהמקום מציע.ערכנו שם ארוחת יום הולדת באמצע השבוע, ולהפתעתנו, היינו האורחים היחידים באותו ערב. התחושה הייתה כאילו כל המקום פתוח רק בשבילנו, וכל הצוות שם כדי להעניק לנו ערב בלתי נשכח.הארוחה מתבססת על תפריט טעימות, בו כל המרכיבים מגיעים מצ'כיה, וכוללים טכניקות בישול עכשוויות. בשנת 2024, המונח "מותסס" הפך לבעל חשיבות רבה ונתן למנות גוון חדשני ומסקרן. התפריט משלב מנות בשר ודגים, ומלווה ביין מהטובים שטעמנו בפראג, מה שהפך את הארוחה לחוויה קולינרית של ממש. עוד על המסעדה תמצאו כאן
מסעדה אינטימית וקטנה בחלק הצדדי של מרכז העיר, קבלת פנים חמימה מאוד והתיישבנו. המסעדה מוגדרת כאסייתית אבל מבשלת עם טכניקות צרפתיות כיאה לאירופאים, כמו תמיד לראשונה נזמין את ה-''סופט של קראב'' בלחמנית באו וקרם ווסאבי כדי להרגיע את הרעב. לארוחה הזמנו תפריט טעימות רגיל כשיש גם אחד שכולו צמחוני. לצערי אני לא זוכר את השם של היין ששתינו באותו הערב אבל הוא היה מעולה! המסעדה באווירה משפחתית מיוחדת שתיתן לכם להרגיש כאילו מארחים אתכם אחד המקומיים:)
את הביקורת המלאה תוכלו לראות במדריך מסעדות אסייתיות בפראג.
מסעדה שזכתה בהמון פרסים גם על האוכל היפני וגם על הסושי שהוא בעיניי הסושי הטוב ביותר בפראג. לקחנו את התפריט טעימות המלא שהיה מורכב ממספר מנות לא קטנו מהמטבח היפני, המנה הרביעית הייתה הסושי ואז הבנות שחייב גם להזמיין סושי.. מסעדה מעולה עם תמורה נהדרת למחיר למי שמחפש מטבח יפני בכלל וסושי בפרט.
האם ארוחת טעימות מתאימה לצמחוניים?
כן, בשנים האחרונות חלק גדול ממסעדות שף בפראג החלו ליצור תפריט צמחוני שלא נופל מהתפריט הרגיל, לא בטעם ולא במבחר.
כן, כמובן. בפראג, נכון לכתיבת שורות אלו (01.2024) ישנם 27 מסעדות שנכנסו למגזין מישלן ומחזיקות במבחר פרסים, מתוך 27 מסעדות, רק 2 מתוכן מחזיקות בכוכב מישלן.
זה מאוד תלוי בתקופה שתגיעו, אם תגיעו בחודש דצמבר תצטרכו להזמין מראש כל מסעדה. במסעדות שף חובה להזמין מקום מראש, הסיכוי לתפוס מקום על הדרך הוא קלוש.
כן, חלק גדול מהמסעדות שף דורשות קוד לבוש שבדרך כלל יהיה קז'ואל. שימו לב שנעלי ספורט יכולות למנוע מכם להכנס למסעדה שממש רציתם. תשקיעו בלבוש!
מצורפת מפה של המסעדות הכתובות למעלה