באופן מאוד מעניין תיירים רבים מהמזרח מבקרים בפראג, אבל יש חלק גדול מאוד של מהגרים שהגיעו לפראג בכל מיני דרכים והביאו איתם את המטבח שלהם, אתם מוזמנים לראות סרטון קצר שעשיתי על מסעדות אסייתיות בפראג כאן.
במדריך כתבתי על סוגים שונים של מסעדות מכל רחבי אסיה הרחוקה ככה שתמצאו כאן מאוכל יפני ועד הודי וסושי ועוד ועוד, אם אתם רוצים להתייעץ על מסעדה אתם מוזמנים לכתוב לי לאינסטגרם
Nha Hai Hanh
בכל רחוב כמעט בפראג ישנה מסעדה ויאטנמית, במדריך המסעדות כתבתי קצת על ההגירה הויאטנמית אך בקצרה אספר שישנה אוכלוסיה גדולה של מסעדות ואיטנמיות בפראג, הרמה עולה ועולה עם השנים אך המסעדה הזו עם רף גבוהה מאוד יחסית לשאר. בחור מקומי שהתאהב בעלמה ויאטנית בטיולו במזרח, מחליט לפתוח מסעדה פשוטה ברובע 5 ולהביא את ויאטנם האמיתית לפראג. זה אומר שהישיבה היא על כסאות פלסטיק, אווירה של מסעדה שכונתית בהאנוי ממש. הקונספט במקום הוא שאין ראשונות אלא רק עיקריות. תזמינו עיקרית אחת ויפתחו לכם 'שולחן'. בחרנו בעוף בלמון גאס ודג ''קאט פיש'' ברוטב אדום, על השולחן הניחו לנו מרקים, אורז, מגוון סלטים ומספר ביסוני בשר מגניבים לפתיחת התיאבון. בנפרד לקחנו סלט מנגו ופאפיה שהיה חריף, שומי ומתקתק.
מחירי המסעדה נחשבים יחסית זולים לארוחת ערב בפראג
חובה להזמין מקום
היפנית
Yamato הינה מסעדה יפנית אותנטית ביותר עטורת פרסים ושבחים, השוס במקום הוא כמובן הסושי. באנו הפעם בשישי בערב לארוחת טעימות ע"פ בחירת השף, המנות מסודרות בתפריט כמו בארוחה יפנית. בקטנה- ירקות עם קציצת שרימפס וטונה בציר עמוק, סשימי- מבחר דגי ים טריים ביותר עם וואסבי טרי, צלוי- טלה צלוי עם ויניגרט וכרישה קריספית, מטוגן- דג יילו טייל מטוגן בפירורי לחם, מבושל- בטן חזיר ברוטב מתקתק עם חצילים, סושי- ניגירי מקרל מעושן ושרימפס ומאקי דג לבומרק- מרק מיסושירו עם טופו ואצות וואקמה.
כיאה למסעדה בעלת המלצת מישלן גודל המנות קטן מהסטנדרט אבל גדול ממסעדות יוקרה אחרות ובאמת, אחרי התפריט טעימות יצאנו ממש שבעים מאוד מרוצים מהחוויה, האוכל, השירות והאווירה שבמקום.
לסיכום: לא זול אבל תמורה מעולה למחיר
גריל משותף
כל הרעיון של גריל קוריאני הוא רעיון גאוני בעייני , גריל מרכזי במרכז השולחן ופלטת בשרים מפנקת. כשהגענו ליוניקו כבר הרגשנו שאנחנו הולכים לבלות במקום הזה המון עקב ריח העשן שמילא את האוויר עם ניחוח צלייה נהדר, המלצר ניגש אלינו, הסביר את הקונספט בצורה מפורטת וכמובן המליץ לנו על יין מלבק נהדר שיכול להשתלב טוב. אחרי כרבע שעה קיבלנו גחלים לוהטות ופלטת בשרים מפנקת שכללה בין השאר חזה ברווז, אנטריקוט וואגיו A5, פרוסות אסאדו, פירות ים, צלעות חזיר, פטריות, זוקיני ופטריות מלך היער. עם הבשר קיבלנו שלושה רטבים נהדרים וחריפים בצורה מושלמת. עם המנות הגיע 3 תוספות שכללו סלט בצל ירוק חריף, קימצ'י מעולה ובצל לבן כבוש וחריף. הדבר שבהחלט קנה אותנו היה זה שאכלנו בהמון התעסקות עם הבשר שאותו צלינו לעצמנו בקצב איטי עם המון יין מעולה. חשוב לדעת שמחיר המסעדה גבוה מהממוצע המקומי אבל נותן תמורה מלאה לכסף שתשלמו.
מכל אסיה
בכניסה למסעדה קיבלו את פניי מספר ברווזים תלויים בתוך מעשנה שמריחה מעולה. המארחת הסבירה לנו שהמסעדה היא בת 3 קומות, כשכל קומה אתם תשבו בחלק אחר של המטבח. בחרנו בקומה שבא נמצא ה-"רובטה גריל", שזה גריל יפני בעל טמפרטורה גבוהה, מה שנותן ארומה וקראסט טוב לכל דבר שיעלה עליו.
התפריט היה בסטייל של מנות למרכז שולחן (אין עיקריות וראשונות). מיד כשהתיישבנו קיבלנו וולקאם דרינק שהיה מעולה. טעמים טרופיים של קוקוס ופסילורה מצוינים. לראשונות לקחנו אוייסטרים עם גינגר וצ'ילי, והם היו יותר ממעולים! הטריות הייתה שם המשחק בכל הביס המדובר. לאחר מכן הגיעה המנה השניה שהיא הייתה מעין 'רביולי' ממולא בכבד אווז ברוטב צלופח מעושן, שוב הצלחה מעולה לשף. לשיא של הערב קיבלנו תפריט "פקינג דאק", הלו הוא ברווז קריספי. המנה של הברווז דיי גדולה והיא מתאימה לזוג או לרביעייה. למנה הראשונה קיבלנו 10 פנקייקים דקיקים, חזה ברווז, עור ברווז קריספי, מקלות כרישה, מלפפון, מלון כתום וכוסברה טרייה, סוכר מנדרינות ורוטב שזיפים. את הכל ממלאים בפנקייק ואוכלים, ואת העור תובלים בסוכר. הברווז היה מעולה רק שקצת הוא לא היה קריספי אבל החווייה נהדרת. למנה השניה קיבלנו ירך ברווז (פקינג דאק כמובן) מתובלת ברוטב מתקתק וקערת אורז מעושן. אין מה להוסיף יותר מהמילה טעים על המנה הזו.
ההודית היוקרתית
מסעדה הודית מהטובות בעיר ואפילו מומלצת מישלן. המקום, שנפתח ע''י אחים מהודו הגיע להיות ההודית הטובה בפראג מזה מספר שנים. המקום מגיש מנות גדולות עם טעמים מדוייקים. אני הכי אוהב את הבאטר צ'יקן שנצלה ע''ג גחלים לפני שהוא נכנס לרוטב.עדכון חשוב.אחרי שאכלתי כמעט בכל המסעדות ההודיות בפראג אני באמת חושב שהיא מנצחת את כולן. שמתי למסעדה 2 כוכבים מתוך 3
הודית לכל כיס
לפני כ10 שנים השף סרקר הגיע לפראג והקים את הקבוצה המדליקה של האוכל ההודי Sardar Brothers. כיום, הקבוצה מפעילה 3 מסעדות מעולות והפעם בחרתי ללכת ל sangam.וכמו תמיד חיוך ענק בכניסה, מוזיקה הודית רגועה ומקום מפואר ביותר. התחלנו את הארוחה עם דוסה מסאלה מצויינת וקריספית - מעין פנקייק ענק ממולא בתפוחי אדמה ותבלינים עם מתבלים חריפים ומרק עדשים מעקצץ. המשכנו לעוף טנדורי ומשם לקוביות גבינת פניר ששוחות ברוטב חריף וטעים יחד עם אורז בסמטי מתובל בבצל מטוגן ותבלינים הודייםמסעדה מצויינת עם מחירים לא יקרים, שירות מצויין ואוכל מעולה.
מישלנית משהו
ארוחה בת 18 מנות במסעדה מיוחדת.
במהלך שיטוטי ברחבי הרשת, נתקלתי במסעדת Levitate, לא משהו שכולם מכירים. שלישי אחהצ נכנסנו למסעדת שנמצאת בגבול פראג 1-2. הצוות קיבל את פנינו בחיוכים והושיב אותנו באחד מ-6 השולחנות במסעדה, ליד כל שולחן ישנו קיר מעץ עם מעין טחב וקיני ציפורים עם צליל רקע של ציפורים משל אנחנו יושבים ביער.השף - כריסטיאן צ'ו ניגש אלינו והסביר את סדר הארוחה. 6 מנות ירקות ופירות ,5 מנות דגים פלוס קינוח דגים, 5 מנות בשר פלוס קינוח בשר.
המנות הגיעו בסדר מופתי יחד עם יין מצויין שהצוות המליץ, כל מנה הייתה מצד אחד מראה מיוחד ושובב ומצד שני הרגיש כמו פצצות של טעמים בפה. ניתן להרגיש היטב את המקורות האסייתים של השף יחד עם טכניקה ומרכיבים שמגיעים מהמטבח הנורדי שכריסטיאן התמחה בו במשך שנים. אני באמת חושב שנכון לכתיבת שורות אלו, היא בשבילי כרגע המסעדה הכי טובה בפראג
התפריט:טראטלט קרם ערמונים וסלק כבוש קונוס אצה קריספית עם סלמון בר מעושן וביצי סלמון סטייק וואגיו צ'כי ומח עצם מגולגל בעלי ללוטקצף ארטישוק ירושלמי, צאטני יין אדום ובצל עם צ'יפס קסביה נתחי דג בלוגה מקומי צלויים בתבלינים חמים ציר דגים. שמן שמיר ומיץ יוזוצבי מהרי שומאבה ברוטב פטריות עם כמהין קרם קשיו וצנון יפני דג צ'אר על הגריל עם תפוז סיני פטה ברווז עם פרושוטו חזה ברווז, מרנג סלק ואספרגוס מרק פטריות סטייל פו ויאטנמי עם פטריית שנטל צלויה עם ביס של פטריית שימגי כבושה קאט פיש, כפיר, חמאת בצל ושמן היפופיאה לשון בקר ואגיו מבושלת עם גלנגל וגינגר רוטב פפרקורן ויאטנמי סורבה שמפנייה וסמבוק על קציפת ורדים היפופאה ומי קוקוס גלידת חלמונים, קוויאר קריספי גרעיני חמנייה. סורבה שוקולד לבן וטוגרשי עם פרליני כבד אווז וקוניאק.פטיפר בטטה וקרמל מקרוני מאצ'השוקולד ופלפל ורוד
אווירה מיוחד.
רחוק מסביבת התיירים, מהמלונות ומרכז העיר אי שם בפראג 7 בבית מטבחיים לשעבר יושבת מסעדת סאסאזו, מוסד קולינרי שקיים בפראג כבר הרבה שנים. שחף שבתאי שהביא את הבשורה של האוכל האסייתי היותר מושקע הצליח למשוך את המקומיים למסעדה בחבלי קסם שתמיד השאירו טעם של עוד, המסעדה זכתה במקום במדריך מישלן 2012-2017פודי'ז מקומיים יחזיקו גם את הספר מתכונים של שחף שיצא לאור בתקופת עבודתו כשף במסעדה. כיום שף אנדי תאן מנצח על התזמורת של המטבח. הגענו בשעה 9 בערב למסעדה שהייתה מלאה עד 0 מקום, מוזיקת אווירה מעולה בווליום גבוה והמון מלצרים שמתרוצצים בין השולחנות. ביקשנו לנסות תפריט טעימות, קוקטייל גין ויוזו ולימונדת מלפפונים ונענע.
המנות יצאו בסדר מופתי, כשתמיד דאגו שיהיה אוכל על השולחן. השירות יוצא מן הכלל והאוכל מצויין. התחלנו בסלט מנגו צ'ילי ופאפאייה שהיה מעולה! רול טונה וסלמון על רוטב שומשום שחור וואסבי. מרק קארי ותירס שאין עוד כמוהו בעולם. פקין דאק וכבד אווז על פנקייק דק. שרימפס בטמפורה ברוטב שאני לא ממש זוכר ( היה טעים מאוד)פילה בקר ברוטב פטריות מורל עמוק מאוד שהוגש ליד אורז ובצל מטוגן. לקינוח קיבלנו טירמיסו קוקוס שהיה מעולה.
אם אתם מחפשים מסעדה עם אוכל טוב ודגש על מוזיקה ואווירה זה המקום.
ויאטנמית לדייט
כמו שבטח שמתם לב, כמות המסעדות הויאטנמית שנמצאת בפראג היא פשוט עצומה עקב הגירה גדולה במיוחד מצפון ויאטנאם לפראג.
מסעדת דיאן לוקחת את המטבח הויאטנמי לכיוונים יותר מודרניים אבל משתדלים להצמד למקור בטעמים. התחלנו בקוקטייל עם גין ויוזו שנתן פתיחה קיצית וחגיגית לארוחה. לפתיחה קיבלנו ספרינג רול בצורה הגשה מדליקה עם רוטב מנגו והויסין מעולה ומרענן. קרפציו טונה אדומה שהיה לא פחות ממושלם ובזה אני מאמין את הטונה (רמה מאוד גבוהה), בריוש עם בשר מפורק, כופתאות ממולאות ועוד כל מיני מנות קטנות ומעולות.
החוויה קצת יותר יקרה ממסעדות ויאטנמיות בפראג אבל התמורה למחיר גדולה מאוד, מה גם שיצאנו שבעים או יותר נכון, מפוצצים.
סושי סושי סושי ולא רק
הנאבי זו מסעדה סופר מיוחדת כי היא מלאה בקונספטים מדליקים ומיוחדים שעושים את הארוחה במסעדה הרבה יותר חווייתית ומעניינת.
התחלנו עם קונספט Hot Pot, שזה סיר של מרק שמגיע לשולחן על כיריים מיוחדות ומתבשל מול הלקוח, כשמסביב קיבלנו פלטות עם מספר סוגי בשר, פטריות, ירקות, רטבים ותבלינים. את הירקות והבשר חולטים במרק הרותח, מתבלים ואוכלים. קונספט שעשה לנו ארוחה מאוד ארוכה וסופר חווייתית וזה עולה לזוג נכון לכתיבת שורות אלו ,700 קרונות.
האמת שהקונספט היה נחמד אבל גרגרן כמוני לא שבע "מקצת מרק" אז הזמנו גם סושי
הסושי בהנאבי נחשב בעיניי רבים (גם בעיניי) לאחד הטובים בעיר, הסושי יותר מערבי - המון רטבים מעל הרול ושלל מילויים, אני ממליץ בחום להתייעץ ע"פ המלצר על הבחירה של הסושי. חשוב להדגיש שהסושי היה פשוט ענק! אז אל תגזימו בהזמנה.
אחד מהפנינות היותר מדליקות בשכונת ז'יזקוב, מסעדה שמתחבאת לה בין בנייינים עם קירות מתקלפים. פגשנו אישה קוריאנית מבוגרת שמחייכת מאוזן לאוזן ושמחה מאוד לראות אותנו, אהבתי. בחרנו בבנטו Beef Bulgogi שהתברר לאחר מכן שמדובר במנה ענקית, שימו לב למה שקיבלנו. לפתיח קיבלנו מרק, סלט חסה ברוטב לימון ודבש, וחביתיית ירק מעולה. לאחר מכן הבנטו הגיע.. בקר מוקפץ ברוטב בולגוגי, עוף מטוגן ברוטב צ'ילי ובוטנים, זוקיני מטוגן, 2 שרימפס מטוגנים, אורז ואפילו סלט. הכל יצא במחיר מגוחך של כ-50 שקלים לאדם! מסעדה סופר מומלצת למי שמחליט לחקור שכונות מקומיות.