מעודכן לשנת 2022
עבר המון זמן מהפעם הראשונה כאן, הציפיות עלו ו5 חודשים שנאלצתי לחכות היו כמו נצח. כמו תמיד העיצוב הוא לגמרי Field, כלי עבודה מהשדה מוצגים בכל פינה. היו שם: מזמרות, אתי חפירה חלקי הטרקטורים וחייב להגיד שזה נתן אווירה שונה מאווירה רגילה, הצליחו להכניס אותנו למוד אחר מכל מסעדה כאן. בחרנו תפריט מלא של עשר מנות פלוס זוג מנות מקדימות. קיבלנו לחם ומטבלים לשולחן, לחם קימל חם שבמקרה היה השוס של הערב. לא אפרט על כל המנות כי זה סתם ארוך, אבל החוויה הייתה יכולה להיות ממש נחמדה לולא שיח המלצרים והטבחים עלינו בצ'כית עסיסית (הם כנראה לא ידעו שאנחנו דוברי צ'כית) מתובלת בקללות יותר טעימות מהמנות על זה שאנחנו אוהבים לצלם את המנות. ולולא היחס הזועף של המלצר, היה יכול הרבה יותר טוב.
סיכום. אוכל: נחמד מאוד חוויה: מעולה שירות: נתקלתי ביותר טובים מחיר: תפריט טעימות לזוג + שמפניה + יין קינוחים כולל טיפ 9500kc
אחזור לכאן אם מישהו יזמין אותי.
ESKA
נתחיל בזה שזו המסעדה האהובה עלי ביותר לארוחות בוקר גם בגלל האוכל וגם בגלל האווירה. בכללי שכונת קרלין היא שכונה מיוחדת וצבעונית מלאה בבתי קפה וברים מעולים. הפעם החלטתי לבוא לארוחת ערב ולנסות סוף סוף את תפריט הטעימות שלהם. המסעדה, שהיא במקרה גם מאפייה, מציגה אוכל מאוד מרענן עם דגש עם מאכלים מותססים והמון ירקות ופירות. התחלנו את הארוחה עם יין אדום מקומי עם גוף מודגש וסיומת של פירות יער יבשה ובועטת (ניצח בכל סבב 6 היינות וכמובן שקניתי בקבוק בסוף הארוחה..). המנה הראשונה הייתה טרטר בקר על לחם, חרדל וחלמון מגורד. אני חייב להגיד שהמנה הזו הזכירה לי קצת את מנת הטרטר במסעדת @restaurace_cestr. המנה הבאה הייתה חציל צלוי עם קסיס ופירה אגסים. אין מילים. מושלם!!!!!!!!לשולחן הגיעה מנת הדגל של המסעדה שנקראת "תפוחי אדמה באפר". 3 תפוחי אדמה קטנטנים עטופים באפר ובטעמי בייקון מעושנים ברוטב אלוהי עם מלאא שמיר. המנות הבאות היו נחמדות והן היו פולנטה על פטריות שנטרל צלויות, דג צ'אר שהוא דג מקומי אבל לא טעים לדעתי. הדג הגיע על דמי גלאס וכרובית מותססת. הקינוח שהוא מאוד צ'כי היה מעולה! פחזניה עם קרם קרמל ומשמשים על הגריל.
אני בטוח במליון אחוז שלפחות פעם אחת בטיול שלכם לפראג אתם תגיעו למצודת פראג המפורסמת שהיא גם העתיקה והגדולה בעולם. בכדי שלא תיפלו במסעדות תיירים בנאליות ומשעממות סידרתי לכם המלצה למקום שתוכלו לאכול בו צהריים וערב!kuchyn היא מסעדה מבית Ambiente קבוצת המסעדות הגדולה והמצליחה בצ'כיה.המסעדה יושבת על צלע ההר ומשקיפה על כל שכונת מאלה סטראנה מלמעלה כשבקיץ ישנה אפילו מרפסת לנחיותכם. המטבח בצורת אי ממול הלקוחות, מעל האי תראו המון סירים מבעבעים באווירה של בית צ'כי. בשביל שתוכלו לטעום את כל האוכל שחייב לאכול במקום המסעדה נותנת אפשרות של תפריט טעימות בן 3 מנות התחלנו את הארוחה עם מנה מיוחדת ועונתית של דג קרפיון כבוש בהדרים עם שאלוט, תפוחים ושמיר, הדג היה מעולה (אני לא אוהב קרפיון), למנה השניה הזמנו את המנה הכי קלאסית בצ'כיה הלוא היא ה- ''קופרובה'' שזו מנה מעולה של כתף בקר בבישול ארוך ברוטב עמוק של שמיר עם ביצים עלומות ותפוחי אדמה מהגריל. לעיקרית לקחנו קציצת בקר ברוטב ''סביצ'קובה'' שזהו רוטב שעשוי מירקות שורש, המנה מוגשת עם כופתאות , ריבה וקצפת, כן כן! קצפת!
רשת מסעדות מקומיות עם מנות מקומיות עם נגיעה עכשווית.
הכניסה לLocal תמיד שמחה, המון מקומיים מחזיקים כוסות גדולות של בירה זהובות מלאות בקצף סמיך. תמיד בלוקאל אני אזמין הרמלין, גבינת קממבר כבושה בשמן ומרוחה קלות בשום ופפריקה. האמת! בכל סניף יש אוכל אחר, לרוב. בסניף ברחוב Dlouhá אני אוהב לשון מעושנת עם חרדל וחזרת.
Cafe imperial
לכל עיר יש את המסעדה המיתולוגית שלה, לפראג יש את קפה אימפריאל, השף "זדנק פולרייך" שמנצח על המסעדה ועוד מספר מסעדות בעיר.
הבית קפה באווירה של פעם עם מלצרים עטופים בסינרים לבנים ארוכים ועגלות זהב שטיילו בין השולחנות, הקירות עטופים בדקורציה שקשה לעמוד בפניה. בקיצור! המקום פשוט מהמם! ובואו נאכל משהו.
פתחנו במרק קוליידה, הלו הוא המרק האהוב עלי ביותר (יותר מכל מרק בלחם). המרק מבוסס ציר ירקות, שמיר, ביצים עלומות ותפוחי אדמה קלויים. המרק בעל טעמים חמצמצים והוא יכול להיות התנסות חווייתית עם המטבח המקומי שאותו תוכלו לגלות בסיור שלנו "בוהמיה מורביה"
לעיקריות הזמנתי סביצ'קובה - מנת הדגל של המטבח הצ'כי, מנה שעשויה מרוטב ירקות שורש מקורמלים, בשר בקר, ריבה וקצפת. נשמע ביזארי נכון? אבל תחשבו על זה שזו מנה שמשלבת בין מתוק למלוח עם נגיעות חמוץ. חובה לנסות!
וכי קשה לי לשבוע מהר, הזמנתי ביף וולינגטון שזו בכלל מנה בריטית ולצערי היא לא הרשימה במיוחד והייתה יחסית יקרה ודיי טפלה. שאר המנות היו מעולות. שימו לב שלשף יש עוד מסעדות שחייב לבקר בהן
בא לכם לדעת עוד? הצטרפו לקהילת הפייסבוק שלנו ותוכלו לשאול את אלו שכבר היו וטעמו
https://www.facebook.com/share/x6sr3E1LLJAx56jG/