בין מעברי דירות בקצוות שונים של העיר, עם בגדים חצי מאובקים ובשעה דיי מאוחרת אני קולט מזווית עין תוך כדי נהיגה את מסעדת Dejvicka 34 פתוחה.
לשמחתי, היו מקומות פנויים. הזמנו לימונדת תפוז דם ודובדבן (כי נוהגים) ועם בטן טעונת רעב של יום שלם קצת הסתבכתי מה להזמין מהתפריט שכלל בשר, דגים, ריזוטו ופסטה.
השף, תומאש צ'רני בחור מוכשר ביותר ושומעים עליו תמיד ברחבי הרפובליקה.
תומאש ניגש לשולחן ועזר לנו לבחור את המנות שלדעתו הכי נתחבר, מה גם שהמנות דיי גדולות ככה שלקחנו ראשונה ועיקרית לכל אחד ובקושי היה מקום לקינוח.
התחלנו עם לחם ופוקצ'ה טרייה בשמן זית כי איך אפשר בלי לחם. תוך כדי הונחו על השולחן טרטר בקר ושוקולד לבן, ומנת חציל מעושנת עם קרם ווסאבי ופטריות שיטאקי.
הטרטר היה מעולה אבל אתן רגע דגש לחציל. החציל המעושן שהיה רך אבל לא מושי מידיי, ספג את כל הטעימים של הרוטב וציר הכבישה של הפטריות ולגמרי אפשר להגיד שזו מנת החציל הכי טובה שאכלתי *במסעדות* בפראג, אני מדגיש מסעדות כי אני מכין חציל הכי טעים.
לעיקריות לקחנו מנות מתפריט החורף החדש, שהיה יותר מידי חורפי יחסית למזג האוויר החם שקיבלנו אבל עדיין מנות מעולות. בחרנו בריזוטו כמהין וקשיו שהיה מעולה וצלעות בקר מעושנות ברוטב סויה, קרם כרובית שרוף וכרובית סגולה.
המנות היו מעולות אבל יותר מהכל, השירות. שירות מהיר, אישי ומדויק שנתאים את עצמו לכל לקוח.
אחזור שוב בקרוב